Voor velen is één van de belangrijkste activiteiten op vakantie een lekker hapje eten en drinken. En waar kan dit nu beter dan in Spanje met zijn mediterrane keuken? Op Menorca zijn er talloze spots waar je heerlijk gastronomisch kan genieten. Op Mooi Menorca vind je onze restaurant aanraders.
Sa Pedrera d’es Pujol
Het koppel Nuria Pendás en Daniel Mora komt oorspronkelijk uit Asturianos, een plek in de provincie Zamora (noordelijk Spanje). Zij wonen nu al lange tijd op Menorca, waar de moeder van Daniel vandaan komt. Samen runnen zij Sa Pedrera d’es Pujol. De keuken wordt geleid door Daniel en Nuria zorgt ervoor dat alles goed verloopt in de zaal. Het restaurant bestaat al sinds 1969, maar toen het in handen kwam van Nuria en Daniel werden de laatste puntjes op de i gezet. Het restaurant moderniseerde, maar je voelt en proeft nog steeds het authentieke Menorca. Dit komt, omdat er uitsluitend gewerkt wordt met Menorcaanse producten, zoals meel, olijfolie en boter. Alle producten zijn lokaal. Zo komen bijvoorbeeld de mosselen uit de haven van Mahón, maar ook de rode gamba’s en de langoustines.
Kies voor een tafeltje in de klassieke zaal of in de romantische tuin. De kaart is super uitgebreid. Houd er trouwens rekening mee dat de prijzen op de kaart vermeld staan zonder BTW (10%)! Behalve dat de gerechten erg smakelijk zijn, zijn ze ook gastronomische pareltjes. Wat denk je bijvoorbeeld van een carpaccio van rode gamba’s, asperge ijs met een alioli van zwarte knoflook? Bij ons loopt het water ons al in de mond…
Locatie
Camí des Pujol 14
07711 Sant Lluis
Website
Torralbenc
Een voormalig huisje dat gebruikt werd voor druivenoogst en vol stond met houten vaten… Dat was vroeger Torralbenc. Je kan er tegenwoordig nog steeds fijne wijnen drinken, maar het is nu een gezellig restaurant. Bij Torralbenc is het werkelijk waar gastronomisch genieten. Het beste van de Middellandse Zee en het eiland vind je bij dit restaurant. Er wordt met seizoensgebonden producten gewerkt van lokale ondernemers. Een goed verhaal dus mét goede smaken. De keuken wordt geleid door de bekende chef Paco Morales. Leuk aan het restaurant is dat de gerechten voornamelijk familierecepten zijn die door Paco en zijn team bereid worden met nieuwe culinaire technieken. Hierbij wordt geprobeerd vooral Menorcaanse producten te gebruiken, vaak van lokale ecologische boerderijen. Alles op je bord is een plaatje. Een van onze favorieten is het ambachtelijke kaasplankje.
Leuk om te weten is dat het restaurant hoort bij het gelijknamige hotel Torralbenc. Het rustieke hotel met traditionele Menorcaanse inrichting is gelegen op een heuvel in het dorpje Alaior. Je hoeft niet in het hotel te verblijven om bij het restaurant te kunnen eten.
Locatie
Carretera Maó – Cala ’n Porter, Km. 10
07730 Alaior
Website
Openingstijden
Ma t/m zo van 13:00 – 15:30 en 19:30 – 23:00
(alleen geopend van mei tot en met oktober)
Idonium
Geniet van fijne mediterrane gerechten met een geweldig uitzicht… Bij het restaurant Idonium kijk je namelijk uit over de haven van Mahón. Bij dit restaurant heb je een van de mooiste uitzichten van Menorca. Nog mooier is een diner bij zonsondergang! Leuk aan Idonium is dat je er traditionele Spaanse gerechten kan eten, maar dan in een modern jasje gestoken. Je krijgt niet zomaar een ‘tortilla de patatas’ (aardappelomelet met ui en soms chorizo) ondergedompeld in een berg alioli of ‘brava’ saus (een soort pittig tomatensausje). Sausjes en bijvoorbeeld ook jus komen sierlijk op een bord. Al met al is het eten gecombineerd met het uizicht bij Indonium een ware beleving!
Locatie
Pont des Castell (zonder nummer)
07701 Mahón
Facebook
Openingstijden
Ma t/m zo van 13:00 – 15:45 en 20:00 – 23:30
Passió Mediterrània
Een gastronomische mengelmoes is wat Passió Mediterrània is. Hier bundelen Teresa en Aleix hun enthousiasme, krachten en creativiteit in de keuken. Je kan hier terecht voor wijntjes, geselecteerde tapas door Teresa en Aleix, maar bijvoorbeeld ook ‘platos para compartir’. Dit laatste is een typisch Spaans verschijnsel. Vertaald betekent dit ‘gerechten om te delen’. Spanje heeft een ‘deelcultuur’. Je bestelt een paar gerechtjes waar je met z’n allen uit kan pikken. Een paar aanraders zijn de kroketjes van bijvoorbeeld Mahón kaas om te delen, vervolgens als voorgerecht de kaas ravioli (met aubergine, champignons, gekarameliseerde ui en balsamico), als hoofdgerecht tagliatelle van inktvis (met gekarameliseerde ui en zongedroogde tomaatjes) en de avond af te sluiten met een echt Menorcaans dessert. Kies bijvoorbeeld voor de Menorcaanse curd pudding (met sinaasappel en gesuikerde pompoenpitjes).
Locatie
Moll de Llevant 298 (haven van Mahón)
07701 Mahón
Website
Openingstijden
Voorjaar & zomer
Ma & di van 12:00 – 16:00 en 19:00 – 00:00
Wo van 19:00 – 00:00
Do t/m zo van 12:00 – 16:00 en 19:00 – 00:00
Najaar & winter
Do t/m za van 12:00 – 16:00 en 18:00 – 23:00
Zo van 12:00 – 16:00 (brunch)
Gesloten van ma t/m wo